Sticky Note
Role of biotechnology in the production of food based on ___________?
  1. Fermentation
  2. Digestion
  3. Respiration
  4. Decomposition
Explanation

Biotechnology can also be employed to develop functional foods with health-promoting properties

and to reduce food waste while promoting sustainability in food production.

Additives, enzyme processing, and fermentative processes are key techniques

that can be used to improve food quality and shelf life.

ND5-07-2023



Related MCQs

فائزر کووڈ-19 ویکسین کس ملک نے تیار کی؟
  1. Pakistan
  2. USA
  3. Russia
  4. UK
اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

مندرجہ ذیل میں سے کون سا جسم میں بیماری کے خلاف مزاحمت کا کام کرتا ہے؟
  1. Red Corpuscle
  2. Vitamins
  3. White Corpuscles
  4. Carbohydrates
اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

کرونا وائرس کے لیے کون سی ویکسین ہے؟
  1. Pfizer-BioNTech
  2. BCG
  3. MMR
  4. Tetanus
اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

گردن توڑ بخار کی ویکسین متعارف کرانے والا دنیا کا پہلا ملک کون سا ہے؟
  1. South Sudan
  2. Nigeria
  3. South Africa
  4. None of these
اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

  1. Starts another IV
  2. calls the physician
  3. stops the blood immediately
  4. administers the needed dose of aspirin
اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 = ?



All Rights Reserved © TestPoint.pk