- 40 years
- 30 years
- 33 years
- 50 years

###### Explanation

**Five years ago, the average age of P and Q was 15 years.**

**This means that the total age of P and Q five years ago was 15 x 2 = 30 years.**

**Since then, both P and Q have aged 5 years, so their total age now is 30 + 5 + 5 = 40 years.**

**The average age of P, Q, and R today is 20 years, so the total age of P, Q, and R is 20 x 3 = 60 years.**

**We already know that the total age of P and Q is 40 years, so R's age must be 60 - 40 = 20 years.**

**After 10 years, R's age will be 20 + 10 = 30 years.**

**So, the correct answer is: 30 years**

## Related MCQs

- 900
- 200
- 2000
- 1800

###### اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

- 60 years
- 15 years
- 62 years
- 37 years

###### اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

- 40 years
- 30 years
- 33 years
- 50 years

###### اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

- 10 years old
- 15 years old
- 20 years old
- 25 years old

###### اس سوال کو وضاحت کے ساتھ پڑھیں

- 60
- 59
- 57
- 50